Varen in Friesland

betekent onthaasten

Varen in Friesland


Of u met zijn tweeën gaat varen in Friesland, met het gezin of met vrienden, vast staat dat u met een motorboot van Centerpoint Charters een unieke vaarvakantie zult beleven.

U begint uw bootvakantie in Terherne, een fantastisch watersport dorp in het hart van Friesland met uitstekende restaurants en vertier voor de kinderen. Vanaf hier kunt u werkelijk alle kanten op. Richting de meren om te zwemmen, vissen, roeien, zonnen of surfen. Grotere plaatsen als Sneek, Leeuwarden, Grou of Joure met haar bruisende kernen, musea en authentieke gebouwen. Of kies bijvoorbeeld voor de Elfstedenroute boordevol cultuur en natuur.

De rustzoeker zet koers naar de Princenhof bij Eernewoude. Hier werd ooit veen afgegraven en wat overbleef is een prachtig natuurgebied met zeldzame plant- en diersoorten. Of bezoek eens de bosgebieden van Gaasterland of de rietlandschappen van Overijssel – kortom een enorme diversiteit aan landschappen.

De mogelijkheden van varen in Friesland

Varen in Friesland met een motorjacht is al een avontuur, maar kijk eens wat er allemaal te beleven valt: een brugwachter met een klompje, de havenmeester die helpt met afmeren en een reiger die vlakbij staat en op een visje hoopt. Barbecueën op een onbewoond eiland, lekker luieren met een goed boek, in één van de stadjes aanleggen om te shoppen, een terrasje aan het water pakken...

...kom naar Friesland en ontdek zelf hoe de meest veelzijdige vakantie eruit ziet!

Jachthavens in Friesland met WIFI netwerk

Kunt u ook tijdens de vakantie uw smartphone, tablet of laptop niet missen en wilt u eenvoudig en voordelig overal internetten?

Net als bij ons in de haven in Heeg, bieden steeds meer plaatsen gratis (free) WIFI in hun jachthavens aan.  In de volgende plaatsen kunt u hier al gebruik van maken:

Akkrum, Delfstrahuizen, Terherne, Idskenhuizen, Koudum (Galamadammen), Langweer, Lemmer, Offingawier (Paviljoen en Kolmersland), Oostmahorn, Sneek, Terherne en Workum (It Soal).

ANWB Waterkaart

Wanneer u een vaarvakantie heeft geboekt wilt u natuurlijk niet kris kras over het water varen met het risico dat u tijdens uw vaarvakantie de mooiste stekjes langs het water mist. Hiervoor heeft de ANWB nu speciaal de ANWB Waterkaarten-app ontwikkeld, voor IOS en Android.

Als u bij Centerpoint Charters een motorboot huurt, krijgt u waterkaart 1 (Friesland) en waterkaart 5 (Kop van Overijssel) aan boord te leen. Maar wellicht wilt u al vooraf aan uw vakantie een mooie vaarroute uitstippelen. Friesland heeft een enorme diversiteit aan vaarroutes en dankzij de ANWB Waterkaarten-app zult u er niet een missen. 

De ANWB Waterkaarten-app is een uitgebreide kaart van de wateren in heel Nederland en de wateralmanak deel 2. Hiermee heeft u altijd de beschikking over de vaarkaarten tijdens uw vaarvakantie! Daarnaast beschikt deze app over een GPS-functie, waarmee u altijd kunt zien waar u zich bevindt. Kijk hier voor meer informatie over de Waterkaarten-app.

Meer advies nodig?

neem contact met ons op

Waarom Centerpoint
  • Ideaal gelegen in het hart van Friesland
  • Persoonlijk contact
  • Geen vaarbewijs nodig
  • De passende boot voor elk niveau
  • Veel leuke vaarroutes
  • Ondersteuning voor minder ervaren watersporters
  • Maar 25 % aanbetaling

Ervaar de vrijheid

en geniet van een vaarvakantie in Friesland