Genieten

zonder vaarbewijs !

Geen vaarbewijs nodig


In Nederland is een vaarbewijs pas echt verplicht als een schip langer dan 15 m is of sneller dan 20 km/uur kan varen. Voor onze schepen is dat niet van toepassing. Met slechts weinig oefening heeft u het vaartuig vrij snel onder controle. Zo kunt u een boot huren in Friesland zonder vaarbewijs.

U krijgt altijd een technische vaarinstructie voordat uw vaarvakantie begint. Voor enkele boten vragen wij wel praktische vaarervaring (of dit voor uw boot van toepassing is kunt u ook op de informatiepagina van de boot nalezen). Wij adviseren wel een schippertraining ook voor uw eigen vertrouwen op het water. 2 uurtjes is mogelijk, wij regelen dit voor u v.a. €120 en is zeer leuk om te doen met de gehele bemanning.

Schipperstraining

Veiliger Varen!

Ondanks dat het mogelijk is om een boot te huren in Friesland zonder vaarbewijs, verplichten wij onervaren huurders duie een grote boot willen huren, een 2- of 3 uurs schipperstraining erbij te boeken. Deze cursus is voor de gehele Crew. Zo kunt u echt genieten van een ontspannen vaarvakantie en komt u meteen goed beslagen ten ijs.

Boot huren in Friesland zonder vaarbewijs

Het is ook mogelijk om een grotere boot te huren in Friesland zonder vaarbewijs. Wel wordt hierbij ervaring – bij voorkeur met grotere boten - gevraagd. Dit geldt voor de schepen van het type Ilse, Fantasy, Jive, Jazz, Rhapsody, Maestro en Tango.

Zonder deze vereiste ervaring is het huren van deze types ook mogelijk, als u tegelijk ook een vaarcursus bij  boekt.

Ervaar de vrijheid

en geniet van een vaarvakantie in Friesland