Genieten

zonder vaarbewijs !

Geen vaarbewijs nodig


In Nederland is een vaarbewijs pas echt verplicht als een schip langer dan 15 m is of sneller dan 20 km/uur kan varen. Voor onze schepen is dat niet van toepassing. Met slechts weinig oefening heeft u het vaartuig vrij snel onder controle. Zo kunt u een boot huren in Friesland zonder vaarbewijs.

U krijgt altijd een duidelijke en uitvoerige vaarinstructie voordat uw vaarvakantie begint. Voor enkele boten vragen wij wel praktische vaarervaring (of dit voor uw boot van toepassing is kunt u ook op de informatiepagina van de boot nalezen).

Schipperstraining

Ondanks dat het mogelijk is om een boot te huren in Friesland zonder vaarbewijs, verplichten wij onervaren huurders een 2- of 3 uurs schipperstraining erbij te boeken. Zo kunt u echt genieten van een ontspannen vaarvakantie en komt u meteen goed beslagen ten ijs.

Boot huren in Friesland zonder vaarbewijs

Het is ook mogelijk om een grotere boot te huren in Friesland zonder vaarbewijs. Wel wordt hierbij ervaring – bij voorkeur met grotere boten - gevraagd. Dit geldt voor de schepen van het type Ilse, Fantasy, Jive, Jazz, Rhapsody, Maestro en Tango.

Zonder deze vereiste ervaring is het huren van deze types ook mogelijk, als u tegelijk ook een vaarcursus bij de gespecialiseerde vaarschool SSH-Boating boekt.

Voor meer informatie hierover kunt u op www.ssh-boating.com terecht.

Ervaar de vrijheid

en geniet van een vaarvakantie in Friesland