Genieten

zonder vaarbewijs !

Geen vaarbewijs nodig


In Nederland is een vaarbewijs pas echt verplicht als een schip langer dan 15 m is of sneller dan 20 km/uur kan varen. Voor onze schepen is dat niet van toepassing. Met slechts weinig oefening heeft u het vaartuig vrij snel onder controle. Zo kunt u een boot huren in Friesland zonder vaarbewijs.

U krijgt altijd een duidelijke en uitvoerige vaarinstructie voordat uw vaarvakantie begint. Voor enkele boten vragen wij wel praktische vaarervaring (of dit voor uw boot van toepassing is kunt u ook op de informatiepagina van de boot nalezen).

Schipperstraining

Ondanks dat het mogelijk is om een boot te huren in Friesland zonder vaarbewijs, adviseren wij onervaren huurders een 2- of 3 uurs schipperstraining erbij te boeken. Zo kunt u echt genieten van een ontspannen vaarvakantie en komt u meteen goed beslagen ten ijs.

Indien u er voor kiest geen schipperstraining te nemen, verwachten we van u dat u de tijd reserveert, om samen met uw medeopvarenden de belangrijke manoeuvres te oefenen. Uiteraard helpen de medewerkers van Centerpoint Charters u daarbij op weg. U kunt altijd een korte vaarinstructie krijgen.

Boot huren in Friesland zonder vaarbewijs

Het is ook mogelijk om een grotere boot te huren in Friesland zonder vaarbewijs. Wel wordt hierbij ervaring – bij voorkeur met grotere boten - gevraagd. Dit geldt voor de schepen van het type Ilse, Fantasy, Jive, Jazz, Rhapsody, Maestro, Tango en Aqua Cosmos.

Zonder deze vereiste ervaring is het huren van deze types ook mogelijk, als u tegelijk ook een vaarcursus bij de gespecialiseerde vaarschool SSH-Boating boekt. Een instructeur zal u dan op de afvaart dag met het door uw gehuurde schip naar de thuishaven van de vaarschool brengen. Na een avondje theorieles gaat hij de volgende dag de theorie met u in praktijk brengen, net zolang totdat u het onder de knie heeft. Voor meer informatie hierover kunt u op www.ssh-boating.com terecht.

Ervaar de vrijheid

en geniet van een vaarvakantie in Friesland